torsdag 26 maj 2011

Hjärt-chakrat



Beroende på vem man pratar med så kan man få uppfattningen att läkning och helande antingen är det lättaste som finns eller det svåraste som finns. Allt i och kring vårt liv styrs av hjärtats kraft. Vi råkar alla ut för händelser och upplevelser som är ämnade att ”krossa vårt hjärta”. Oavsett vad som krossat ditt hjärta så är valet alltid det samma; vad tänker du göra åt din smärta? Kommer du att använda den som en ursäkt för att ge rädslan större makt över dig eller kan du befria dig från den makt den yttre verkligheten har över dig genom att förlåta? Den fråga som ligger i det fjärde chakrat kommer ställas till dig gång på gång i livet, tills det svar du ger gör dig fri.

Alltför många människor är rädda för att lära känna sig själva, övertygade om att självkännedom leder till att man blir ensam och får leva utan nuvarande vänner och partner. På kort sikt kan självkännedom mycket väl leda till förändringar, men utvecklingen på lång sikt – vars drivkraft är medvetandet, inte rädslan – är mer positiva. Den enda vägen till andligt medvetande går via hjärtat. Denna sanning går inte att komma förbi, oavsett vilken andlig tradition man väljer för att lära känna det gudomliga. Kärlek är gudomlig kraft.

Källor: Andens Anatomi av Caroline Myss

1 kommentar:

  1. Baby green, den kärlek vi har är MAGISK! den är som plockad ur en saga. DU är min prins!! Tillammans är vi med om oförklarliga äventyr.Tillsammans kan vi nå högt upp bland molnen, sväva på en matta, sjunga och dansa med dvärgar eller andas under vattnet. Du vet, som i en riktig saga :)
    With only, a happy ending.

    Te quiero.

    SvaraRadera